Tutorial:rapatkan header dengan body

                                    Cara-cara nak rapatkan header dengan body (picture window)



                                          Contoh:

                                          Contoh:


1.Dashboard-> Template-> EditHtml->Tick expand widget


2.Tekan CTRL+F cari kod bawah ni:


.header-outer {


3.Delete kod yang dalam kotak warna merah dlm gambar bawah ni:



4.gantikan dengan kod bawah ni:


 background-image:url();background-position: top center; background-repeat:no-repeat;
  width:960px;
  height:392px;
  margin:0 auto 7px;
}

5.Contoh jadi macam ni:



6.Code yang warna merah tu adjust ikut saiz korang sendiri.


7.Preview dulu baru save.




1 comment:

Nabihah Azman said...

Awak nak minta tolong.. saya nak rapatkan header dgn post tapi coding header di template saya dah delete.. saya dah ikut tuto yg terus letak image header di template.. So sekrang masalahnyaa mcm mnaa nak cari code yg boleh nak bg rapatkan header n post??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...